dinsdag 19 maart 2013

Problemen en plannen


Vertrouwen heeft altijd te maken met iets dat wij niet zelf kunnen. Immers als wij het zelf kunnen hoeven wij iemand anders - of God - niet te vertrouwen het voor ons te doen: dan doen we het gewoon zelf. Punt uit! Klaar!

In principe kan vertrouwen in twee richtingen gaan. De eerste is God vertrouwen voor de oplossing van een probleem in ons leven dat wij niet aankunnen. Bijvoorbeeld een financiƫle crisis, het huwelijk wat vastloopt, kinderen die een goddeloze weg gaan, ophouden met pornografie kijken, stoppen met roken. Allemaal negatieve dingen die wij mogelijk niet aankunnen.

We kunnen God echter ook vertrouwen voor positieve dingen, voor dromen, wensen, verlangens, plannen. Een alleenstaande kan God vertrouwen voor een partner. Iemand die God wil dienen kan erop vertrouwen dat God hem of haar een plaats wijst in de zending. We kunnen de opvoeding van onze kinderen in vertrouwen in Zijn hand leggen. We mogen God vertrouwen voor leiding en hulp in ons werk en met betrekking tot onze financiƫn.

Maak eens een lijstje van problemen die jij niet aankunt en wensen die jij niet kunt vervullen. Leg dat lijstje vervolgens in gebed en in vertrouwen voor aan de Heer.

Morgen: opdracht of verlangen