maandag 28 januari 2013

Diep vallen

Een jaar geleden was Christian Wulff Bundespresident in Duitsland, het hoogste ambt in het land, vergelijkbaar met de taak en de rol van onze koningin. Samen met zijn vrouw Bettina woonde hij in het prachtige slot Bellevu bij Berlijn. Nu nog geen jaar later woont Christian Wulf alleen in een kleine achteraf woning in Hannover.

Wulf werd beschuldigd van corruptie in de tijd voordat hij Bundespresident was. Eerst ontkende hij die aantijgingen, maar toen hem het vuur na aan de schenen werd gelegd moest hij toch het een en ander toegeven en uiteindelijk aftreden. Vorige maand besloot zijn vrouw Bettina hem te verlaten. Zij bleef in het huis en Christian betrok een kleine huurwoning.
Zo snel kan het gaan.

En wat te denken van Lance Armstrong? Zeven keer won hij de Tour de France. Altijd ontkende hij fervent het gebruik van doping, totdat hij uiteindelijk door de mand viel. Want ook al is de leugen nog zo snel ...

Trieste verhalen over twee mannen die succes, roem, macht en geld hadden. Toch ging het helemaal mis. De vraag is natuurlijk: hoe staat het met ons? Welke lijken hebben wij mogelijk in de kelder? Wat is onze donkere kant? Wat hebben wij te verbergen? De bijbel is behoorlijk genadeloos als het gaat om onze foute geheimen. Jezus zegt in Lucas 8:17 "Want er is niets verborgen, dat niet aan het licht zal komen, en niets geheim, dat niet zal bekend worden en aan het licht komen". En Paulus schrijft aan de christenen in Korinthiƫ (1 Kor 3:13): "Ieders werk zal aan het licht komen. Want de dag zal het doen blijken, omdat hij met vuur verschijnt, en hoedanig ieders werk is, dat zal het vuur uitmaken".

Morgen een bijbels voorbeeld van iemand die goed begon en slecht eindigde.