Uitdaging

In 1980 ben ik als directeur van het Instituut voor Evangelisatie (nu Agapè) - samen met de journalist Johan Bos - begonnen met de uitgave van de evangelische maandkrant Uitdaging. In eerste instantie was de maandkrant bedoeld om de nationale evangelisatie-aktie 'Er is hoop!' te ondersteunen. Later werd de krant iedere maand gratis verzonden aan duizenden christenen in Nederland en België. In de toptijd had Uitdaging een oplage van 30.000 exemplaren.

Helaas werd Uitdaging, toen ik het werk in Nederland verlaten had, om de bediening van Agape in heel Europa te leiden, door de toenmalige leiding verkocht. Ik heb die beslissing nooit begrepen en het heeft het werk van Agapè zeker geen goed gedaan. Hoe dan ook, Uitdaging werd een abonnementskrant en de inhoud werd aangepast. Veel abonnees haakten af en Uitdaging kwam in zwaar weer terecht.

Door een wonder hebben wij begin 2011 Uitdaging terug kunnen kopen van de toenmalige eigenaar. We hebben de inhoud aangepast en zijn begonnen Uitdaging weer gratis aan te bieden. Het aantal abonnees verdubbelde in een jaar tijd en adverteerders herontdekten Uitdaging als een prachtig medium om hun boodschap onder de aandacht te brengen van hun doelgroep.

Ook zijn wij gestart met de uitdaging website, waar iedere dag het nieuws meerdere malen aangevuld wordt. Als je op de hoogte wilt blijven met nieuws dat voor christenen interessant is dan is de uitdaging website de plaats om iedere dag even naar toe te gaan.
Naast de gedrukte uitgave zijn wij op zoek naar mogelijkheden om Uitdaging ook digitaal aan te bieden. Inmiddels is er een app beschikbaar voor iedereen die een iPad heeft. Daar kan de app gevonden worden door te zoeken naar 'uitdaging'. Meer vormen van de digitale krant zijn in voorbereiding.


Ik denk dat Uitdaging een geweldig belangrijk medium is voor het christelijk leven in Nederland. Het is mijn gebed en verlangen dat Uitdaging nog vele jaren een hulp en bemoediging zal zijn voor duizenden christenen. Ik bid dat de Heer deuren blijft openen, zodat deze bediening kan doorgaan, ook als ooit de tijd komt dat ik er niet meer bij betrokken kan zijn.