woensdag 30 januari 2013

Goed eindigen 1

Gisteren hebben wij nagedacht over het trieste voorbeeld van koning Uzzia. Een man die opklom naar een toppunt van macht en vervolgens ontrouw werd aan God. Hij leefde goed, maar hij eindigde slecht. Vandaag en morgen vier suggesties die ons kunnen helpen om goed te eindigen.

1. Wandel vandaag met God
Maak je geen zorgen over hoe je over twintig jaar zult leven. Wandel vandaag bewust met God. Dit is de dag die voor jouw geestelijk leven belangrijk is. In Psalm 16:8 staat: "Steeds houd ik de Heer voor ogen, met Hem aan mijn zijde wankel ik niet." Dat geldt ook voor vandaag.

2. Wees waakzaam
In 1 Petrus 5:8 schrijft de apostel Petrus, door eigen schade en schande wijs geworden: "Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi." Satan wil ons christenleven kapot maken. Hij zal alles proberen om ons aan te vallen. Soms doet hij dat door ons toe te staan succes te hebben. Hij weet dat succes gemakkelijk de trein van macht, hoogmoed en ontrouw in beweging kan zetten. En als die trein eenmaal voort dendert, kan alleen een afgrond die nog stoppen.

Morgen nog twee suggesties.