donderdag 14 februari 2013

Homo-huwelijk


In navolging van een twintigtal westerse landen heeft deze week Frankrijk ook de deur geopend voor het homo-huwelijk (Nederland was overigens het eerste land). Ieder mens heeft het recht zo te leven als hij of zij dat wil. Als twee mannen of twee vrouwen samen door het leven willen, is dat hun vrije keuze. Het is niet in overeenstemming met hoe ik het leven begrijp, maar dat is onbelangrijk.

Maar waarom proberen deze mensen te kopiëren wat zó niet te kopiëren is? Een man en een vrouw zijn aanvullende seksuele wezens die de fantastische mogelijkheid hebben door hun liefde en eenheid leven door te geven. Dat kunnen twee mannen of twee vrouwen niet. Waarom dan de aanduiding 'huwelijk' kopiëren, die eeuwenlang voorbehouden was om de officiële band en de eenheid tussen een man en een vrouw weer te geven? Waarom willen zij dat überhaupt? Waarom geen andere, aparte naam voor hun 'anders dan man/vrouw relatie'. Dat zou toch veel beter en eerlijker zijn voor hen en veel duidelijker voor iedereen.

Hoe zou het zijn met de officiële wettelijke aanduiding homo-paar?
Homo-echt?
Homo-band?
Homo-relatie?

Er zijn overigens landen (zoals Letland) die het huwelijk in hun grondwet expliciet definiëren als een verbintenis tussen één man en één vrouw. Daar ben ik het mee eens. Homo en huwelijk zijn twee woorden die inhoudelijk en historisch niet bij elkaar passen.

Wat is uw mening?