maandag 6 mei 2013

ALLES ontstaan uit NIETS!

 Het is ongelooflijk hoe mensen zich in allerlei bochten wringen om het bestaan van God te ontkennen. In Amerika is in christelijke kringen commotie ontstaan over het boek van Lawrence Krauss (foto) met als titel 'A universe from Nothing' (Een universum uit niets). Deze knappe kop vertelt ons dat alles met een oerknal begonnen is. Niets nieuws! Het probleem van die theorie was echter dat de vraag bleef: waar komt dan de ruimte en tijd vandaan waarin die oerknal heeft plaatsgevonden. De oplossing die Krauss gevonden heeft is NIETS. Voor de oerknal was er gewoon NIETS. Zo eenvoudig is dat. God is niet meer nodig.

Eerlijk gezegd begrijp ik de commotie van onze broeders en zusters uit Amerika niet. Alleen de dwaas, die persé zonder God wil leven, heeft kennelijk genoeg geloof om een dergelijke theorie te aanvaarden. Ach waarom probeer ik het in mijn eigen woorden te zeggen. De Bijbel heeft een vernietigend oordeel over al deze menselijke wijsheid. "Bewerende wijs te zijn, zijn zij dwaas geworden" Romeinen 1:22.

En ja, ik blijf toch nog met een vraag zitten. Waar komt het NIETS vandaan? Nou ja, geen probleem. Er zal wel weer een knappe kop opstaan die een dik boek schrijft waarin hij uitlegt dat NIETS ontstaan is uit HELEMAAL NIETS.

Morgen: Waarom willen zoveel mensen met alle geweld het bestaan van God ontkennen?