maandag 4 februari 2013

Positief denken

In het internet vond ik de volgende uitleg over positief denken: Positief denken is heel simpel denken aan wat je wilt. Niets meer en niets minder. Negatief denken is denken aan alles wat je niet wilt.

Verder stond er: Een positieve gedachten is een gedachte aan alles dat je fijn vindt. Aan alles dat je een goed gevoel geeft. Aan alles wat je wilt ervaren. Zeg me niet dat je daar niet aan kunt denken – dat kan iedereen. Zolang je denkt aan wat je wilt, heb je prettige gedachten en daardoor een goed gevoel. Dan ben je automatisch positief. Iedereen kan dit, ongeacht achtergrond of ervaring.

Veel christenen houden positief denken voor een wereldse of esoterische truc om goed door het leven te komen. Toch is positief denken een bijbels principe. Paulus schrijft aan de christenen in Kolosse (3:2) "Bedenkt de dingen, die boven zijn, niet die op de aarde zijn".

Met andere woorden denk aan al het goede wat boven is. Vul jouw verstand en jouw hart met de goede dingen van God. Kies er bewust voor niet naar de omstandigheden te kijken maar naar God. De bijbel staat vol van aanmoedigingen om ons te richten op God en op het goede wat Hij schenkt. Dat is bijbels positief denken.

De komende dagen wil ik wat gedachten delen over positief denken. Voel je vrij om te reageren. Ik ben benieuwd wat uw/jouw gedachten zijn over dit thema.